Käytämme sivustolla evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Lue lisää tietosuojastammeSelvä
Tilaa astiantyhjennys › Oma LY Zerowaste-raportointi ›
Seinäjoen toimisto / 06 429 6750 Ylistaron lajittelulaitos / 044 544 58 77

Clean Plastic Finland Oy

Clean Plastic Finland Oy (CPF) on Lakeuden Ympäristöhuollon yhteistyöyritys. Clean Plastic Finland Oy uusioi Lakeuden Ympäristöhuollon vastaanottamat ja lajittelemat muovimateriaalit ja valmistaa niistä cpf rPlastics muovigranulaattia muoviteollisuuden raaka-aineeksi.  

 

CPF:n uusiointilaitoksella Merikarvialla muovijakeet murskataan, pestään, sulatetaan ja granuloidaan muovirakeiksi. Laitoksen lopputuote eli CPF rPlastics muovigranulaatti täyttää muoviteollisuuden raaka-aineelle asettamat laatukriteerit. Uusioraaka-aineen käyttömahdollisuudet ovat laajat, sillä se on käytettävyydeltään lähes samalla tasolla kuin neitseellinen muoviraaka-aine. Tämän mahdollistaa mm. laitoksen pesulaitteisto, joka on markkinoiden uusinta teknologiaa kierrätyksen edelläkävijämaasta Saksasta. Tavoitteena on vähentää merkittävästi neitseellisen muovin käyttötarvetta ja korvata se kierrätetyllä uusioraaka-aineella.  

 

Syntypaikkalajittelusta hyötyvät kaikki osapuolet

 

Vaikka LY:llä on käytössään esim. optinen lajittelija ja CPF:n uusi pesulinjasto mahdollistaa likaisen muovin käsittelyn, syntypaikkalajittelun vertaista tekniikkaa ei kuitenkaan ole vielä olemassa. Me LY:llä tiedotamme ja koulutamme lajitteluun ja kierrätykseen liittyvissä kysymyksissä. 100 % kierrätystason saavuttaminen tietyn jätejakeen osalta on mahdollista kierrätysasiantuntijoiden avulla. Yhdessä selvitetään ja tunnistetaan mitä jätemateriaalia yrityksessä tuotetaan, mitkä niistä on kierrätettäviä, miten kierrätys on järkevintä ja taloudellisinta toteuttaa.  

 

Laadukkaasti esikäsitellyllä materiaalilla varmistetaan ensiluokkaisen uusioraaka-aineen valmistaminen.  On myös asiakasyrityksen etu lajitella muovijakeet oikein, sillä oikealla lajittelulla voidaan saada aikaan huomattavia säästöjä jätehuoltokustannuksissa ja samalla vähentää yrityksen ilmastovaikutuksia. Ympäristön hyvinvointi on kaikkien yritysten vastuulla, ei vain ympäristöalalla toimivien.  

Clean Plastic Finland Oy

on LY:n yhteistyöyritys, joka uusioi muovirejektejä uusioraaka-aineiksi.

 

Lisätietoja yhteistyöstämme sekä muovien lajittelusta saatte:

 

info@lyoy.fi

tai

06 429 6750

 

Toimiva jätehuolto on yrityksellenne etu

 

Niin myös poltettavaksi tai kaatopaikalle menevän materiaalin vähentäminen. Säästätte kustannuksissa ja yrityksenne saa lisäarvoa ympäristövastuullisuuden hyvästä hoidosta.

KYSY TARJOUS ›  

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä