Käytämme sivustolla evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Lue lisää tietosuojastammeSelvä
Tilaa astiantyhjennys › Oma LY Zerowaste-raportointi ›
Toimisto ja Kierrätyspiha / 06 429 6750 Kierrätysareena / 044 544 58 77

Kierrätys & lajittelu

Materiaalien vastaanotto

 

Vastaanotamme materiaaleja Seinäjoen Kapernaumissa sijaitsevalla Lylyn Kierrätyspihalla, sekä Ylistaron Teräsmäessä sijaitsevalla Lylyn kierrätysareenalla. 

 

Kierrätyspiha ja toimisto avoinna arkisin klo 7-16.30. Kierrätysareena avoinna arkisin 8-16:30. Materiaalien toimitus kierrätysareenalle mobiilipunnituksella 24 h. 

Vastaanotettavat materiaalit ›

Lajitteluohjeet

 

Ennen jätemateriaalien kuljetusta on ne hyvä lajitella jätetyypin mukaan. Näin teet kierrätyksestäsi joustavaa.

Lajitteluohjeet ›

Vaaralliset jätteet

 

Loisteputket, energiansäästölamput ja led-lamput vastaanotamme Kierrätyspihan SER-pisteessämme Seinäjoella.

 

Muut vaaralliset jätteet kuuluu toimittaa kunnan jäteasemille (yksityishenkilöiltä) tai vaarallisen jätteen käsittelylaitokselle (yrityksiltä). Hoidamme yritysasiakkaidemme vaarallisten jätteiden keräyksen yhteistyökumppanimme kautta. 

Lue lisää ›

Kiertotalous

 

Tavoitteemme on toteuttaa kiertotalouden ajatusmallia ja saada yritysten, kaupan- ja teollisuuden, sekä rakennustoiminnan jätteet uudelleen käyttöön joko sellaisenaan tai materiaalina.

 

Pyrimme löytämään jatkuvasti uusia toimintatapoja, sillä toisen ylijäämämateriaalit ovat toiselle raaka-ainetta.

Lue lisää ›

 

Materiaalien hyötykäyttö

 

Lakeuden Ympäristöhuolto Oy:lle vastaanotetut kuormat, materiaalit ja tavarat lajitellaan ja eri jakeet ohjataan ensisijaisesti uudelleenkäyttöön ja kierrätykseen, toissijaisesti energiantuotantoon.

Lue lisää ›

 

 

Keräämästämme jätemateriaalista toimitetaan

 

64 %  uusiokäyttöön 

28 %  energiantuotantoon

7,5   %  muuhun hyötykäyttöön

0,5   %  kaatopaikalle

Toimiva jätehuolto on yrityksellenne etu

 

Niin myös poltettavaksi tai kaatopaikalle menevän materiaalin vähentäminen. Säästätte kustannuksissa ja yrityksenne saa lisäarvoa ympäristövastuullisuuden hyvästä hoidosta.

KYSY TARJOUS ›  

Tavoitteemme on saada yritysten, kaupan, teollisuuden, maatalouden sekä rakennustoiminnan jätemateriaalit uudelleen käyttöön. Keräämämme materiaalit lajitellaan joko syntypaikalla tai Kierrätysareenallamme. Materiaalit toimitetaan ensisijaisesti uudelleen käytettäväksi tai uusiotuotteiden raaka-aineiksi. Toissijaisesti materiaali hyödynnetään energiana. Panostamme toimintamme jatkuvaan kehittymiseen mm. etsimällä eri materiaaleille uusia hyödyntämisvaihtoehtoja. Jotta saavuttaisimme tavoitteemme, olemme perustaneet yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa Clean Plastic Finland Oy:n, joka uusioi mm. syntypaikkalajiteltuja maatalouden ja teollisuuden muovikalvoja. Lue lisää eri jakeiden kierrätyksestä täältä

  

Lajittelemalla säästätte jätehuoltokustannuksissa, ja energiahyödyntämiseen sekä kaatopaikalle päätyvän jätteen määrä vähenee. Jätelaki määrittelee myös erilliskerätysvelvoitteet tietyin kriteerein. Laadimme yrityksille räätälöidyt lajitteluohjeet ja annamme tarvittaessa koulutusta lajitteluun. Toimiva jätehuolto viestii myös yrityksen ympäristövastuullisuudesta ja luo asiakkaille myönteistä yrityskuvaa.  

 

Keräämästämme jätemateriaalista toimitetaan

64 %  uusiokäyttöön 

28 %  energiantuotantoon

7,5   %  muuhun hyötykäyttöön

0,5   %  kaatopaikalle

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä